Zrównoważony bilans energetyczny

Energi og indeklima

Energi og indeklima

Ventilation

FAKRO V40P ventilationen er standard på alle vores vinduer med ventilationsanordning. Gennem en automatisk justering af størrelsen på strømningskanalen, tillades den optimale mængde af frisk luft ind i rummet og bidrager dermed til et sundt indeklima.

Støjdæmpning

Støj er en af vor tids største udfordringer og kan resultere i nedsat livskvalitet. FAKRO leverer vinduer med en lydreduktion fra 32 dB og helt op til 42 dB (decibel). En lydreduktion fra 32 dB til 35 dB svarer til en halvering af den opfattede støj udefra.

Isoleringsevne (Uw)

Jo lavere U-værdi (Uw) et vindue samlet set har, desto bedre isolerer det imod kulde udefra. Dermed sparer man - alt-andet-lige - på energiforbruget når man vælger vinduer med en lav U-værdi. Vinduet står dog ikke alene i det regnskab, resten af bygningen skal også optimeres for at spare på energien.

Energibalance (Eref)

Grundlæggende drejer energibalancen af et vindue sig om hvor godt glasset kan udnytte solens varme i den kolde tid og hvor godt den beskytter mod varmen i den varme del af året. Udover glassets parametre, så kan udvendig (markise) såvel som indvendig afskærmning (gardin, persienne m.v.) hjælpe til med dette.

For mere information om energioptimering m.v. - se f.eks. EnergiTjenestens hjemmeside.

Automatyczny nawiewnik V40P