Udskiftningsguide for Ovenlysvinduer

Udskiftningsguide for Ovenlysvinduer

Ovenlysvinduer er blevet monteret på tagene over hele verden gennem mange år. De har givet os muligheden for frisk luft, udsyn og naturligt dagslys i boliger, på kontorer, i institutioner osv. Men de holder ikke evigt og tiden er nu til at få dem udskiftet med nye og moderne løsninger med stort fokus på energieffektivitet og sikkerhed.

 

Udskiftning af ovenlysvinduet

Download vores guide kvit of frit.

 

Udskiftning af ovenlysvinduet

Guide

 

Hent PDF-fillen

Kontakt os

 

FAKRO Danmark A/S

Bredgade 45, 7400 Herning

Telefon: 70 25 25 31

Kundeservice: fakro@fakro.dk

CVR-nummer: 35 03 12 94

Åbningstider:

Mandag-torsdag kl. 8:00 - 16:00,           fredag kl. 8:00 - 14:00

 

Hvorfor skulle jeg udskifte mine ovenlysvinduer?

1. De lever ikke længere op til nutidens krav om termisk isolering. Et moderne og nyt ovenlysvindue lever fuldt ud op til kravene indenfor byggereglementet og energieffektivitet. Kravene er blevet markant øget gennem årene for byggematerialer inklusiv vinduer. Dagens ovenlysvinduer lægger væsentligt over de krav, der var til ovenlysvinduer år tilbage.

2. De er ikke blevet benyttet korrekt. Levetiden for et ovenlysvindue er afhængigt af om det er blevet anvendt korrekt og om mikroklimaet i det rum, hvor vinduet sidder er optimalt. Effektiv ventilation af rummet fjerner høj luftfugtighed, som minimerer muligheden for kondens på og omkring ovenlysvinduet. Fungerer ventilationen ikke optimalt – af forskellige årsager – så risikerer man at luftfugtigheden i rummet bliver for høj, som igen kan resultere i en række dårligdomme i rummet og omkring vinduet. Det kan f.eks. være skimmelsvamp.

3. De er slidte. Ovenlysvinduet udsættes pr. definition af de værst tænkelige forhold med store temperaturforskelle mellem ude og inde, vejrliget, varme somre og kolde, fugtige vintre osv. I Danmark er vejret generelt hårdt ved vores huse pga. den høje fugtighed og det kølige klima. De er produceret til at kunne holde mindst 20-30 år, men som med alt andet her i livet, så holder et ovenlysvindue ikke evigt.

4. Innovation indenfor ovenlysvinduesproduktion. Selve vinduet og de løsninger, det består af i dag er meget anderledes fra det man så for årtier siden. Parametrene og de tekniske løsninger der benyttes i dag er på et langt højere niveau og de er alle med til at øge levetid, energioptimering, sikkerhed og ikke mindst bæredygtighed for ovenlysvinduerne fra FAKRO.

Læs mere