Ecology

Bæredygtighed

Det vigtigste materiale, der bruges af FAKRO, er fyrretræ (Pinus sylvestris) - en træsort, hvis værdi som et nedbrydeligt byggemateriale og som har været kendt i generationer.

Virksomheden får sit træ fra områder med planlagt skovforvaltning, hvilket betyder, at mængden af træer, der dyrkes, er større end mængden af træ, der fældes. Unge træer optager flere gange mere kuldioxid end de gamle træer, og det tilrådes derfor at forny skoven. At favorisere træ, der fældes på denne måde, bidrager til en forøgelse af skovområdet, samtidig med at det giver os en chance for at bevare et godt miljø.

Træ som benyttes til produktion tørres i automatisk kontrollerede kamre med en luftfugtighed på op til 12%. Takket være miljøvenlige ovne opvarmes komplekse moderne tørrekamre med den varme, der opnås ved forbrænding af træproduktet efter produktionen. Når dette spildtræ ikke kan dække behovet, benyttes energipil, der stammer fra FAKRO-plantagen i Polen.

Udnyttelse og forarbejdning af naturlige ressourcer pålægger os et særligt ansvar over for miljøet.

Vi beskytter miljøet ved at:

  •      udvikle og implementere miljøvenlige produkter
  •      udvikle økologiske teknologier
  •      minimere anvendelsen af affaldsmaterialer
  •      reducere udledningen af forurenende emissioner
  •      reducere støj og vibrationer i produktionen

FAKRO erhvervede retten til at markedsføre sine produkter med FSC-certifikatet. Denne vigtige certificering tager højde for din økonomiske rentabilitet samtidig med at du hjælper til med at sikre beskyttelsen af skovene og den vilde natur.

 

Miljøprodukterklæring
I september 2018 modtog FAKRO ovenlysvinduer i træ certifikatet EPD type III, der bekræfter, at Life Cycle Assessment (LCA) er blevet udført i produktionen af vinduer. Grundlaget for miljøerklæringen er analysen af hele produktets cyklus udviklet i henhold til LCA-metodikken. PN-EN 15804 + A1: 2014-04 og ISO 14025: 2010-standarderne er den obligatoriske metode til bestemmelse af produktets miljømæssige belastning.

Miljøproduktdeklaration (EPD) type III er den vigtigste erklæring, der præsenterer produktets fulde livscyklus, det er et sæt kvantificerede data, der beskriver energiforbrug og emissioner i individuelle faser af produktets eksistens. Baseret på de opnåede resultater kan det anføres, at produktion, fremstilling og brug af FAKRO ovenlysvinduer i træ har en ubetydelig indvirkning på det naturlige miljø og udføres i overensstemmelse med de accepterede standarder og miljøkrav.

 EPD