Rodzaje okien dachowych

Typer af ovenlysvinduer

Vippevinduer

 

Okna obrotowe

Vippevinduet er det mest efterspurgte ovenlysvindue. Det sikrer frisk luft og naturligt lys ind i rummet. Vinduet kan udelukkende åbnes og lukkes ved at vippe det, helt op til 180 grader, hvor man kan fastsætte det og rengøre glasset i ro og mag. Vippe-vinduer kan monteres med tilbehør og det kan betjenes manuelt eller elektrisk. Det kan bestilles i klar lak, hvid akryllak eller hvid polyuretanlak i 13 forskellige størrelser.

 

 

 

 

 

 

Okna obrotowe

Vippevinduer med øget frihøjde

 

 Okno o podwyższonej osi obrotu

proSky adskiller sig fra vippevinduet ved at rotationspunktet er flyttet længere op på karmen for at øge den frihøjde, der findes under rammen når vinduet står åbent. Det giver en formidabel adgang til vinduesområdet, selv for høje personer, og gør brugen af vindue og muligheden for at orientere sig endnu mere bedre. Ved at hæve rotationspunktet skaber man et vindue, der har det tophængte vindues fordele med større frihøjde og med vippevinduets prisniveau. proSky kan monteres med tilbehør som f.eks. gardiner og markiser.

 

 

 

Okno o podwyższonej osi obrotu

Vippevinduer med øget frihøjde og nedre sprosse (fast karm)

Okno o podwyższonej osi obrotu z naświetlem dolnym

Duet proSky består af to vindues-rammer i én vindueskarm. Den øverste ramme fungerer som et almindeligt vippevindue (proSky), men den nederste ramme er en fast post, som ikke kan åbnes. Begge ruder er som standard lamineret. Da der er tale om én karm for begge rammer, er konstruktionen enkel af montere og prisen kan holdes væsentligt lavere end for to enkelt vinduer. Designet er smukt og udsynet fantastisk gennem et Duet proSky ovenlysvindue. Duet proSky kan bestilles i en lang række størrelser og matcher en række af FAKROs øvrige vinduer. Dertil kan man bestille tilbehør som for proSky.

 

 

Okno o podwyższonej osi obrotu z naświetlem dolnym

 

Tophængt ovenlysvindue

Okna uchylno-obrotowe

Det tophængte preSelect Max ovenlysvindue er en hybrid, som giver muligheden for to funktioner i ét vindue. Som for vippevinduerne, tillader det tophængte vindue også masser af frisk luft ind i boligen, giver mulighed for bedste orientering fra vinduet og lader masser af naturligt dagslys ind i rummet. 

preSelect Max kendetegnes ved:

  • Kan åbne op i 45 grader med særdeles komfortabel funktion, som giver en endnu bedre pladsfornemmelse og uden at skulle stå i forskellige hak
  • Funktion som vippevindue f.eks. når man skal rengøre vinduet eller montere markise
  • Tilbehør kan tilkøbes

Okna uchylno-obrotowe

Tagaltan

Okno balkonowe

Den innovative Galeria Tagaltan findes i tre bredder. Når man åbner vinduesrammerne på Galeria skabes en tagaltan. Den øvre del åbner op i 45 grader og den nedre del tiltes frem så der skabes en altan. Tagaltanen lukkes i ved at trække begge rammer ind igen og det beskyttende sideræk-værk falder ind i falsen og forsvinder til man igen skal åbne tagaltanen.

Dermed er der tale om en meget æstetisk løsning, som kan sættes sammen med f.eks. Duet proSky eller andre Galeria Tagaltan vinduer så de matcher hinanden både på taget udefra og indefra rummet.

Vinduet har en multi-point låseanord-ning uden det traditionelle låsesystem. Når man lukker både den nedre og øvre del (tophængt vindue) og drejer grebet ind, så låses vinduesrammen i begge sider.

Okno balkonowe

 

Facade-elementer

Okna kolankowe

Facade-elementer kan kombineres med ethvert standard FAKRO oven-lysvindue og giver i kombination med et ovenlysvindue et fantastisk udsyn. Vinduet er behandlet med 3-lags hvid polyurethanlak for bedste holdbarhed og finish. Vinduerne monteres i kombination med ovenlysvinduer, som sidder i en 15-55 grader taghældning. Facade-elementerne leveres i grund-farven RAL 9010 hvid (interiør) og RAL 7022 umbragrå (eksteriør), der begge matcher til ovenlysvinduerne.

 

Okna kolankowe

Håndværkerudgang

Okno wyłazowe termoizolacyjne

Håndværkerudgangen sikrer en enkel og sikker adgang til taget fra rummet. I toppen af vinduet sidder der en mekanisme, som gør åbningen let, holder rammen på plads under brug og sørger tilmed for, at den ikke smækker i pga vind. Udover at fungere som en udgang, bidrager vinduet også til naturligt sollys ind i rummet samt frisk luft og udsyn. Man kan bestille udgangen som enten højre åbning (FWR) eller venstre åbning (FWL) til samme pris. Rammen kan åbnes i 90 grader.

 

Okno wyłazowe termoizolacyjne