Typer af ovenlysvinduer

Typer af ovenlysvinduer

Vippevindue

 

Vippevindue

Vippevinduet er det mest efterspurgte ovenlysvindue. Det sikrer frisk luft, naturligt dagslys og flot udsyn. Vinduet kan udelukkende åbnes og lukkes ved at vippe det, helt op til 180 grader, hvor man kan fastsætte det og rengøre glasset i ro og mag. Vippevinduer kan betjenes manuelt eller elektrisk og tilbehør kan tilkøbes. Det kan bestilles i klar lak, hvid akryllak eller hvid polyuretanlak i 13 forskellige størrelser. FSC-certificeret.

FTU-V, FTU-V Z-Wave, FTW-V

 

Vippevindue

Vippevindue med øget frihøjde

 

Vippevindue med øget frihøjde

proSky adskiller sig fra vippevinduet ved at rotationspunktet er flyttet længere op på karmen for at øge den frihøjde, der findes under rammen når vinduet står åbent. Det giver en formidabel adgang til vinduesområdet, selv for høje personer, og gør brugen af vindue og muligheden for at orientere sig endnu mere bedre. Ved at hæve rotationspunktet skaber man et vindue, der har det tophængte vindues fordele. Tilbehør som gardiner og markiser kan tilkøbes. FSC-certificeret.

FYU-V proSky

Vippevindue med øget frihøjde

Vippevindue med sprosse

 

Vippevindue med sprosse

Duet proSky består af to vindues-rammer i én vindueskarm. Den øverste ramme fungerer som et almindeligt vippevindue, men den nederste ramme er en fast post, som ikke kan åbnes. Der er tale om én karm for begge rammer, hvilket gør konstruktionen enkel af montere og prisen kan holdes væsentligt lavere. Designet er smukt og udsynet fantastisk. Duet proSky kan bestilles i en lang række størrelser. Tilbehør som gardiner og markiser kan tilkøbes. FSC-certificeret.

FDY-V/U Duet proSky

Vippevindue med sprosse

 

Tophængt ovenlysvindue

 

Tophængt ovenlysvindue

Det tophængte preSelect MAX ovenlysvindue er en hybrid, som giver muligheden for to funktioner i ét vindue. Som for vippevinduerne, tillader det tophængte vindue også masser af frisk luft ind i boligen, giver mulighed for bedste orientering fra vinduet og lader masser af naturligt dagslys ind i rummet. 

preSelect Max kendetegnes ved:

  • Kan åbne op i 45 grader med særdeles komfortabel funktion, som giver en endnu bedre pladsfornemmelse og uden at skulle stå i forskellige hak
  • Funktion som vippevindue f.eks. når man skal rengøre vinduet eller montere markise
  • Tilbehør kan tilkøbes
  • FSC-certificeret.

FPU-V preSelect MAX, FPW-V preSelect MAX

Tophængt ovenlysvindue

Tagaltan

 

Tagaltan

Den innovative Galeria Tagaltan findes i tre bredder. Når man åbner vinduesrammerne på Galeria skabes en tagaltan. Den øvre del åbner op i 45 grader og den nedre del tiltes frem så der skabes en altan. Tagaltanen lukkes i ved at trække begge rammer ind igen og det beskyttende sideræk-værk falder ind i falsen og forsvinder til man igen skal åbne tagaltanen.

Dermed er der tale om en meget æstetisk løsning, som kan sættes sammen med f.eks. Duet proSky eller andre Galeria Tagaltan vinduer så de matcher hinanden både på taget udefra og indefra rummet.

Vinduet har en multi-point låseanord-ning uden det traditionelle låsesystem. Når man lukker både den nedre og øvre del (tophængt vindue) og drejer grebet ind, så låses vinduesrammen i begge sider. FSC-certificeret.

Tagaltan

 

Facade-elementer

 

Facade-elementer

Facade-elementer kan kombineres med ethvert standard FAKRO oven-lysvindue og giver i kombination med et ovenlysvindue et fantastisk udsyn. Vinduet er behandlet med 3-lags hvid polyuretanlak for bedste holdbarhed og finish. Vinduerne monteres i kombination med ovenlysvinduer, som sidder i en 15-55 grader taghældning. Facade-elementerne leveres i grund-farven RAL 9010 hvid (interiør) og RAL 7022 umbragrå (eksteriør), der begge matcher ovenlysvinduerne. Tilbehør kan tilkøbes. 

BXU, BVU, BDR/U, BDL/U

 

Facade-elementer

Håndværkerudgang

 

Håndværkerudgang

Håndværkerudgangen sikrer en enkel og sikker adgang til taget fra rummet. I toppen af vinduet sidder der en mekanisme, som gør åbningen let, holder rammen på plads under brug og sørger tilmed for, at den ikke smækker i pga vind. Udover at fungere som en udgang, bidrager vinduet også til naturligt sollys ind i rummet samt frisk luft og udsyn. Man kan bestille udgangen som enten højre åbning (FWR) eller venstre åbning (FWL) til samme pris. Rammen kan åbnes i 90 grader. Tilbehør kan tilkøbes. FSC-certificeret.

 

 

Håndværkerudgang