FAKROs historia

Historien

FAKRO 25 år i 2016

FAKRO blev etableret i Nowy Sacz i 1991. Virksomhedens rødder går dog langt dybere. FAKROs grundlægger og nuværende administrerende direktør, Ryszard Florek, etablerede tilbage i 1980'erne en trævarefabrik i hjembyen Tymbark. Virksomheden udviklede sig og efter kommunismens kollaps og Polens åbning mod verden i slutningen af 90'erne, begyndte man at diskutere muligheden for at påbegynde en produktion af bl.a. ovenlysvinduer.

Ryszard Florek var forudseende og henvendte sig til et eksisterende selskab indenfor ovenlys om et muligt samarbejde om produktion i det sydlige Polen. Dette blev klart afvist med den begrundelse, at en sådan produktion ikke nogensinde ville blive aktuel i Polen. Men Florek var ikke tilfreds med svaret og etablerede derfor sin egen fabrik med det formål at producere et konkurrerende produkt.

Fabrikken blev placeret i Nowy Sacz hvor den ligger i dag. I dag er FAKRO verdens anden største producent af ovenlysvinduer og mere end 70% af produktionen eksporteres til hele verden fra 13 fabrikker i bl.a. Polen. FAKRO Group beskæftiger mere end 3.500 medarbejdere (2016).